Редактор: Александър Дечевe-mail: [email protected]Бившият премиер на България Ренета Инджова смята, че смяната

...
Редактор: Александър Дечевe-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bgБившият премиер на България Ренета Инджова смята, че смяната
Коментари Харесай

Инджова: Смяната на лева с еврото ще е изгодна за бизнесмени, банкери и властта. Да му мислят бедните

Редактор: Александър Дечев

e-mail: [email protected]

Бившият министър председател на България Ренета Инджова счита, че промяната на лв. с еврото няма да е удачно за бедните хора от популацията.

" Всички ще бъдат обхванати от боязън, нека да не се стигне до суматоха. Властниците са решили да играят един различен тип хазарт - този, който почнаха при започване на 90-те години на Магурата. От 94-та година до момента е едно и също. Ако стартира в този момент едно превръщане - левовете в евро, след това еврото в левове. Това е една игра, която ще е преференциална за предприемачи, за банкери - още повече, за власта, която разполага с голям фискален и валутен запас още повече. Ще си поиграят до момента в който вземат това, което имат и най-бедните. Те между тях като си поиграят ще си разпределят, тъй като виждате тектоничните пластове се трансформират, а пък властта доста хубаво прави - още една рецесия, още един пожар, и споделят " но по какъв начин ще сменяме в този момент държавното управление, като взел да се клати борда ". Искам да предупредя да не стане тука от битка за борда, срещу борда и така нататък, всички да се окажат зад борда ", сподели тя.

" Като се знае, че в чакалнята на Еврозоната се влиза с едни такива придвижвания, ще се окаже, че когато пристигна ред да се влиза в самата Еврозона ще ни сложат едни други условия. А какво става в случай че се случи шоковото прекачване от един на различен режим? Къде са макроикономистите в страната да кажат психологическия фактор какъв брой е значим за основаването на упования, за придвижването на пазара ", разяснява още тя.

Запитана не е ли факт, че както споделя Бойко Борисов, всички страни, които са в Еврозоната са добре, тя отговори: " Това са макроикономическите и геостратегическите разбирания на Борисов. Ами в случай че в този геостратегически сандвич, в който е подложен сега, се окаже, че друга посока ще му заръчат. Така както евентуално са му заръчали да прави това в допълнение съглашение, което може би и да няма никаква стойност, тъй като те към този момент са заложени регламентите за това. Аз ви споделям изрично, че това, което в петък е признато, обслужва едни характерни ползи да си поиграем малко на
хазарт. Не споделям нищо повече. Но играенето на хазарт от небогати хора води до техния провал. Бедните да му мислят като си поиграят ".

" Грешката е това, че се сътвори една валута при извънредно огромни разлики сред нивата, в които са включващите се една друга страни. Точно тези разлики се употребяват, с цел да се вършат изгоди за развитите страни. Затова една Германия ще се чуди в този момент какво да прави с комерсиалния си остатък, тъй като толкоз хубаво търгува, че събра за сметка на други, които са в минус. Една страна като Англия разбра, че вноските й са повече в сравнение с са изгодите й, и си потегля. Сега за еврото всички сме закачени за него посредством марката. Ние имахме опция да превключваме от една на друга по-интересна за нас котва ", разяснява още Инджова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР